Eurovision Song Contest 2018

Photo: Thomas Hanses
Vandaag is het eindelijk weer zover! De 63ste editie van het Eurovisie Song Festival 2018 in Lissabon! Vanavond om 21.00 begint de eerste halve finale met wel 19 acts op de NPO!

Inmiddels heb ik alweer de scoreblaadjes uitgeprint om met mijn vrienden te stemmen wie onze favoriet is. Dan beoordeel je de artiest op zang, act, kleding en deel je dus zelf de punten uit. Meestal kijken we dan met z’n alle of onze top 10 overeenkomt met die van de uiteindelijk top 10 die naar de finale gaat.
Ook stemmen we nog via de Eurovision App met ‘OSRAM Light Voting’. Gewoon om even via de webcam mee te kijken hoe de gebouwen in Portugal gekleurd worden.
De 19 acts van vanavond zijn als volgt te zien in de recap:
Het gaat dus om de landen Azerbeidzjan, IJsland, Albanië, België, Tsjechië, Litouwen, Israël, Wit-Rusland, Estland, Bulgarije, F.Y.R. Macedonië, Kroatië, Oostenrijk, Griekenland, Finland, Armenië, Zwitserland, Ierland en Cyprus.
Hiervan is tot nu toe Griekenland mijn favoriet samen met Tsjechië. Maar vorig jaar was ik fan van Spanje tot dat ik hem live hoorde zingen haha. Buiten het feit dat ik zijn nummer nog wel veel draai, ben ik toch blij dat hij niet de winnaar is geworden. Het was helaas vals. Dus vanavond eerst maar zien ;)!
Wie is jouw favoriet?
– Xoxo Rachelle

Reacties

Populaire posts