Recept: Bosvruchten bananen smoothie.

foto van Rachelle Stark.
Mijn tante gaf mij dit jaar voor mijn verjaardag een fantastisch boek vol met 64 breakfastbowls en andere gezonde ontbijtjes (Groene ontbijtjes, Fern Green.) Ik besloot pasgeleden om één van die recepten uit te proberen, dus bij deze deel ik vandaag de bosvrucht banaan smoothie en waar deze nou eigenlijk goed voor is!
Deze smoothie is in elk geval geschikt als je opzoek bent naar een smoothie, die vol zit met mineralen en vitaminen. Het recept is bedoeld voor 1 persoon, dus als je met meerdere hiervan wilt genieten, moet je de hoeveelheden hierop aanpassen.

foto van Rachelle Stark.
Ingrediënten:
  • 125 gram bosvruchten uit de vriezer
  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 banaan uit de vriezer
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 theelepel hennepzaad
Ingrediënten voor de topping:
  • Verse banaan
  • Frambozen
  • Geroosterd kokosschaafsel
  • Granaatappelpitjes
foto van Rachelle Stark.
Bereiding:
Doe de bosvruchten, amandelmelk, banaan en het chia- en hennepzaad in de blender en pureer tot het een gladde smoothie is. Daarna inschenken en decoreren met je topping. Simple as that!
Waar is deze smoothie goed voor?:
  • Verbetering van de huid
  • Rijk aan eiwitten
  • Goed voor de spijsvertering
Leuke feitjes over enkele ingrediënten:
Hennepzaad: bevat omega-3 en -6 vetzuren en een breed spectrum antioxidanten, zoals vitamine E.  Ook zitten er veel plantaardige eiwitten in die de spieropbouw en het uithoudingsvermogen stimuleren. Er zitten vele mineralen in zoals magnesium, kalium, calcium, ijzer, zink, koper, zwavel en borium (Rens Kroes, Powerfood) (Groene ontbijtjes, Fern Green.) Zelf neem ik bijna elke dag wel een klein handje hennepzaad als snack. Ik vind de nootachtige smaak namelijk super lekker en is overigens goed te combineren met salades!
Bananen: Bevatten veel vezels en goede vetten. Dankzij kalium zorgen bananen voor een goede vochtbalans. Ook leveren ze snel energie en helpen tegen een kater omdat er magnesium in zit. Een banaan bint een gerecht en maakt het lekker romig (Rens Kroes, Powerfood).
Chiazaden: Zitten vol omega-3, proteïne, ijzer en door de hoeveelheden vezels geven de zaadjes je een verzadigd gevoel. Het is een goede melkvervanger, want chiazaden zijn rijk aan calcium en het mineraal borium. Borium versterkt weer de opname van calcium door je lichaam (Rens Kroes, Powerfood) (Groene ontbijtjes, Fern Green.)
– Xoxo Rachelle

Reacties

Populaire berichten