Fight that depression!

Heb jij ook moeite met het vergeten van die geweldige zomer die je dit jaar hebt beleefd?? Voel jij je de laatste tijd nogal somber en vermoeid? Dan heb jij misschien wel last van een herfstdip 🍁! That sucks, maar er is altijd wel wat aan te doen. Hier een paar tips ^^!

Tip 1 Verwen jezelf ^^!

Kijk gelijk een leuke tip ook! Jezelf heerlijk in de watten leggen om van je somberheid af  te komen ^^! En nope niet gelijk het hele winkelcentrum opkopen, want dan gaat je budget eraan! Je kan jezelf beter belonen met iets kleins, zoals een tijdschrift of een leuk shirt ;)! Daarbij kan je, als je niet zoveel geld hebt, altijd nog kijken op internet voor tweedehands spulletjes. Of nog leuker: Primark <3! Zo kan je jezelf verwennen zonder failliet te gaan ;)!

Tip 2 Start loving yourself <3!

Wees bijvoorbeeld trots op dat cijfer dat je gehaald hebt voor een toets waar je eerst zwaar tegenop zag. Vraag jezelf maar eens af wanneer je jezelf voor het laatst een compliment gaf. Ook al klinkt het wat vreemd, waarom zou je jezelf niet eens mogen waarderen om wat je doet of wie je bent =]?? Wees lief voor jezelf en probeer elke dag minstens één ding te zeggen waar je trots op bent.

Tip 3 Stay busy with something nice!

Stort jezelf eens op een nieuw avontuur en zoek een nieuwe hobby. Schrijf je bijvoorbeeld in voor die sport of cursus, die je altijd al wilde doen.Doordat je jezelf bezig houd met iets wat je leuk vind, heb je minder tijd over om over dat dipje na te denken.

Tip 4 Clean that shit =P!

Yup, houd eens een grote najaar-schoonmaak in dat oorlogsgebied van jouw, dat onder de naam slaapkamer valt! Soms helpt het opruimen van je kamer je met het ordenen van je gedachten en gevoelens. Dus gooi de oude spullen weg en sorteer je kledingkast =P! Plus, je kan ook nog eens je oude spullen voor andere doeleinden gebruiken. Geef ze bijvoorbeeld weg aan iemand die je er blij mee maakt of verkoop ze op marktplaats. Zo geef ik bijvoorbeeld mijn Justin Bieber posters altijd weg aan mijn vriendin Cynthia ;)! Verder kan je nog een lijstje maken met spullen die je in de toekomst wilt hebben. Dan spaar je voor een bepaald doel en zo loop je miskopen mis, die je later toch weer weggooit.

Tip 5 Enjoy nature!

Ook al wordt het weer kouder en grijzer is het zonde als je je niet openstelt voor de verandering die de natuur ondergaat. Zo kan die heel mooi zijn in de herfst met de vele mooie warme kleuren aan de bomen en allemaal soorten paddenstoelen. Maak eens een gezellige boswandeling! Geniet van die mooie herfstkleuren, kastanjes en lieve diertjes die je tegenkomt ^^!

Tip 6 Heb een goed eetpatroon.

Als je lekker in je vel wilt zitten moet je goed en gevarieerd eten. Iets wat je waarschijnlijk bekend in de oren klinkt. Ook al heb je er niet altijd zin in, het helpt altijd als je eens in de week aardappelen, pasta of rijst eet. En dan heb ik het nog niet eens over groenten en fruit, wat je zo vaak kan eten als je maar wilt <3!

Tip 7 Be in touch with your friends!

Voor extra afleiding van je dipje is het altijd handig om met je vriendinnen wat leuks te organiseren. Ga eens naar die bios of uiteten in een leuk restaurant in de stad =]. Plus je kan het ook nog eens over je herfstdip hebben met ze. Misschien kom je er dan wel achter dat je niet de enige bent en voel je je wat beter ^^!

Tip 8 De sauna.

Tenzij je bang bent om naakt te gaan, is dit nog een prima idee. Het werkt ontspannend, is lekker warm en zodra je je ogen sluit en een leuk muziekje opzet, terwijl je nog wegdoezelt bij je favo vakantiebestemming vergeet je die dip vast ^^!

Tip 9 Kijk of lees 1x per dag iets grappigs.

Lachen is gezond. Dit kan je heel letterlijk nemen, want als je lacht komen er eeen heleboel gezonde stoffen in je lichaam vrij. Daarom voel je je altijd zo ontspannen als je net gelachen hebt. Dus zoek op Tumblr. of Youtube naar die leuke, grappige films en foto's. Of kijk naar (romantische) comedy's =]!

Tip 10 Lichttherapie.

Dit is iets wat je in overleg met je dokter kan doen als je echt heel erg last hebt van een herfstdip. Met lichttherapie kun je dit namelijk bestrijden.  Hierbij kijk je ongeveer een halfuur in een speciale bak met licht. Hierbij wordt je niet in contact gebracht met een Uv-straling, want dat zou de ogen kunnen beschadigen.Met lichttherapie wordt ervoor gezorgd dat het tekort aan daglicht gecompenseerd word. Of het werkt?? Er wordt gezegd van wel en dat je je herfstdip voor het jaar daarop hiermee ook kunt voorkomen.

Zo dat waren de tien tips =D! Ik hoop dat je er wat aan hebt en je dus tegen die herfstdip kan beschermen ^^! Een herfstdip is nooit leuk. Moet je nagaan dat het nog ernstiger kan: een winterdepressie. Nee alsjeblieft niet!!! Voorlopig voel ik me nog goed in m'n vel gelukkig. Ik werk veel uren, maar heb het er wel naar m'n zin + ik ben aan het sparen voor bepaalde doelen. En persoonlijk kijk ik wel een naar een echte herfstwandeling <3.

Heb jij denk je last van een herfstdip??

Have a nice weekend <3!
 
xxx Katy ^^!

Reacties

Populaire posts