Cooking tip: Amandelspijspeertjes!

Het klinkt misschien vreemd, maar amandelspijspeertjes zijn onwijs lekkere marsepein achtige snacks ^^! Ideaal om te maken voor een feest en uit te delen!
 
Toen ik er aan begon, wist ik niet beter dan dat het peertjes zouden zijn. Maar er wordt voor dit recept helemaal geen gebruik gemaakt van peertjes!
 
Ingrediënten:
- 250 g blanke amandelen (garneel amandelen kan ook) +
- ca. 280 g poedersuiker +
- 1 el Cointreau (of andere sinaasappellikeur) +
- 2 1/2 el Metaxa (of vieux) +
- ca. 20 kruidnagels 

Materialen:
- schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
- keukenmachine
- plasticfolie

Voedingswaarden (per stuk):              
- Energie:135 kcal
- Eiwit:2 g
- Vet:7 g
- Koolhydraten:15 g 
 

Voorbereiden:
  1. (Moet een dag van tevoren): Amandelen in keukenmachine poederfijn malen. Amandelpoeder in metalen kom doen. Toevoegen: 250 g poedersuiker, 1 a 2 el water, Cointreau en Metaxa. Goed door elkaar mengen tot egaal, samenhangend mengsel. Amandelpasta tot bal vormen en in plasticfolie wikkelen. In koelkast een dag laten rusten.
Bereiden:
  1. Telkens 1 tl amandelpasta van bal scheppen en daarvan klein peertje vormen; rest verpakt bewaren. Kruidnagels als steeltjes in peertjes steken. Peertjes uitspreiden op schone theedoek en rest van poedersuiker erover zeven. Peertjes halverwege keren. Tot gebruik in goed sluitende doos of trommel bewaren.

 
Als je dit allemaal gedaan hebt heb je ongeveer 25 mini amandelspijspeertjes ^^! Ideaal voor feesten <3! Het duurt ongeveer 25 minuten, waarvan je 20 minuten al in de voorbereiding hebt gedaan.
 
Ik was bij het maken verrast door de marsepeinsmaak. Als je iemand bent, die net als mij haast niet kookt, dan is het nog een verrassing wat eruit komt. Maar uit de amandelen kwam een heerlijke marsepeinsmaak ^^! Misschien leuk als je je vriend wilt verassen of een groot feest geeft ^^!
 
 
xxx Katy ^^!

Reacties

Populaire posts