Voorbereidingen voor solidariteitsdag!

Vandaag hebben Lauren en ik alvast de voorbereidingen gedaan voor solidariteitsdag! We gaan dan geld inzamelen voor Oeganda. Deze actie hoort officieel bij Edukans. Edukans vind dat ieder kind recht heeft op onderwijs en hoopt door het ingezamelde geld kinderen te helpen aan onderwijs. Hun vinden namelijk dat onderwijs echt helpt! Edukans steunt trouwens de landen EthiopiĆ«, Malawi, India, Kenia, Oeganda en Peru.

Edukans over Oeganda :

"Bijna alle kinderen in Oeganda starten in de eerste klas van de basisschool. Maar in groep zeven is de helft alweer afgehaakt. Ouders zien het belang van een opleiding vaak niet of docenten kunnen geen les meer geven omdat ze Aids hebben. Daarnaast kampt Oeganda met de gevolgen van een jarenlange oorlog: leerkrachten zijn gevlucht, kinderen zijn ontheemd of getraumatiseerd als kindsoldaat, de weg naar school is slecht en er is geen lesmateriaal. Edukans wil deze kinderen helpen."
Filmpje van de situatie in Oeganda 2008 :
Ik en Lauren hebben besloten om koekjes en cake te maken. De opbrengst hiervan zal dan naar Oeganda gaan =]! Eerst gingen we dus maar wat inkopen doen bij de Albert Heijn en daarna konden we eindelijk aan de slag ^^! Hier hebben we wat foto's van onze voorbereidingen en het resultaat :
Ons deeg haha. Het zag er echt goor uit met die eieren erdoor heen xD!
Lauren doet hier onze cake in de oven. She's making it with love <3!
Onze beer van cake =]!

Nu is alles klaar voor de solidariteitsdag en de cake is super lekker. Toevallig bleef er nog wat cake plakken aan de deksel haha ^^! Maar we hopen veel geld op te halen voor Oeganda en dat de mensen het lekker zullen vinden =]!

Hebben jullie weleens iets gedaan aan een solidariteitsactie ??

xxx Katy ^^!

Reacties

  1. Wat goed dat jullie dat doen zeg, de koekjes zien er ontzettend lekker en leuk uit.

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb je teruggevolgd. Super leuke blog!
    en goed van jullie! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts