Vaderdag?!

Jaja, negentien juni is het alweer Vaderdag! Ik weet nog niet echt wat ik met mijn zusje Channah wil gaan doen. Meestal kijken we wat we tegenkomen. Maar ik wil wel iets leuks zoeken ^^.

Ik had er ook nog wat informatie over op internet gezocht. Gewoon om inspiratie op te doen ^^ :

In België is Vaderdag de tweede zondag in juni en in Nederland de derde zondag. In Spanje, Portugal, maar ook in een deel van België, wordt op 19 maart Vaderdag gevierd, de dag van Sint Jozef. In Duitsland wordt het gevierd op Hemelvaart.

Vaak krijgt vader op Vaderdag van zijn kinderen ontbijt op bed. Ook geven de (kleinere) kinderen knutselwerkjes die zij op de basisschool voor hun vader gemaakt hebben. Verder krijgt hij typisch op mannen gerichte cadeaus, die de commercie in winkels, etalages, reclame, etc. duidelijk in beeld brengt. Traditionele voorbeelden zijn overhemden, stropdassen en sokken, maar ook scheerapparaten en elektronica.

Komt het mensen bekend voor ^^ ?? Hahaha ik herinner mij de basisschool cadeaus nog wel =P. In groep 4 had ik bijvoorbeeld een kalender gemaakt. Toen was het allemaal een stuk makkelijker. Dan zeggen ze je op school wat je moet maken. Maar de laatste jaren moeten ik en mijn zusje het zelf verzinnen. Eigenlijk vind ik dat ook wel leuker ^^.

Meestal wordt er bij ons thuis wel iets aangekondigd over Vaderdag (dan gaat mijn moeder aan mijn vader vragen wat hij wilt hebben), maar deze maand hebben mijn ouders er nog niks over gezegd. Misschien zijn ze het vergeten. Dat komt mooi uit, want dan komt het cadeau meer als een verrassing =D!

Wist je trouwens dat Vaderdag al sinds 1909 bestond =O?!

Hebben jullie al wat voor Vaderdag ?? Let me know =]!

xxx Katy ^^!

Reacties

Populaire posts